CCS Architecture has partnered again with owners Umberto Gibin and Staffan Terje to design their third restaurant. Volta is located in a corner space on Mission Street at the Westfield San Francisco Centre within the city’s Yerba Buena Cultural district. While their current restaurants Perbacco and Barbacco are both Italian, Volta is a departure that incorporates influences from France, as well as Staffan’s native country of Sweden, both in the cuisine and the design.

The design of Volta is meant to evoke a modern European brasserie experience with crafted materials and sophisticated lines within a dramatic 2-story space. The restaurant is contained within walls of glass that face the street on two sides and a wood-plank ribbon wall that starts in the main space and wraps around the mezzanine. The large bar occupies one of the glass walls and extends up high into the space with illuminated shelves that provide intrigue to the street. The kitchen is partially open to the dining room to create interest and a connection to the food. Seating is in three distinct areas defined by low walls of wood panels, metal, and glass; with banquettes and booths to establish a relaxed level of luxury.

The composition of the materials is a mix of reinterpreted brasserie elements such as tile floors, patterned glass, wall mirrors, and brass accents. These materials are played against warmer materials of gray French oak, plush fabrics, and blackened steel. The bar is integral-colored custom cast concrete that has its own angled geometry as a counterpoint to the rectilinear lines everywhere else. Hexagonal Swedish tile floors run wall to wall as common ground, while large hanging pendant lights with delicate geometric forms fill the space.

VOLTA

Location: San Francisco, CA

Size: 8,000 sq FT, 175 seats

Completed: January 2015

 

ARCHITECTURAL TEAM

Design Principal: Cass Smith, Bryan Southwick

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Joseph Benveniste

Designer: Veronica Jurist

 

Consultants

Food Service: DesignWest Partners

Mechanical, Electrical & Plumbing Engineers: ACIES Engineers  

Structural Engineer: Berkeley Structural Design

Lighting: Revolver Design

General Contractor: BuildGroup

Photography: Eric Laignel, Eric Wolfinger

Volta restaurantVolta restaurant design Volta restaurant decorVolta restaurant design near meVolta restaurant designerVolta restaurant best designerVolta restaurant interiors

CCS Architecture has partnered again with owners Umberto Gibin and Staffan Terje to design their third restaurant. Volta is located in a corner space on Mission Street at the Westfield San Francisco Centre within the city’s Yerba Buena Cultural district. While their current restaurants Perbacco and Barbacco are both Italian, Volta is a departure that incorporates influences from France, as well as Staffan’s native country of Sweden, both in the cuisine and the design.

The design of Volta is meant to evoke a modern European brasserie experience with crafted materials and sophisticated lines within a dramatic 2-story space. The restaurant is contained within walls of glass that face the street on two sides and a wood-plank ribbon wall that starts in the main space and wraps around the mezzanine. The large bar occupies one of the glass walls and extends up high into the space with illuminated shelves that provide intrigue to the street. The kitchen is partially open to the dining room to create interest and a connection to the food. Seating is in three distinct areas defined by low walls of wood panels, metal, and glass; with banquettes and booths to establish a relaxed level of luxury.

The composition of the materials is a mix of reinterpreted brasserie elements such as tile floors, patterned glass, wall mirrors, and brass accents. These materials are played against warmer materials of gray French oak, plush fabrics, and blackened steel. The bar is integral-colored custom cast concrete that has its own angled geometry as a counterpoint to the rectilinear lines everywhere else. Hexagonal Swedish tile floors run wall to wall as common ground, while large hanging pendant lights with delicate geometric forms fill the space.

VOLTA

Location: San Francisco, CA

Size: 8,000 sq FT, 175 seats

Completed: January 2015

 

ARCHITECTURAL TEAM

Design Principal: Cass Smith, Bryan Southwick

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Joseph Benveniste

Designer: Veronica Jurist

 

Consultants

Food Service: DesignWest Partners

Mechanical, Electrical & Plumbing Engineers: ACIES Engineers  

Structural Engineer: Berkeley Structural Design

Lighting: Revolver Design

General Contractor: BuildGroup

Photography: Eric Laignel, Eric Wolfinger

VoltaVolta restaurantVolta restaurant design Volta restaurant decorVolta restaurant design near meVolta restaurant designerVolta restaurant best designerVolta restaurant interiorsVolta restaurant architectureVolta restaurant modern designVolta restaurant decor ideas

CCS Architecture has partnered again with owners Umberto Gibin and Staffan Terje to design their third restaurant. Volta is located in a corner space on Mission Street at the Westfield San Francisco Centre within the city’s Yerba Buena Cultural district. While their current restaurants Perbacco and Barbacco are both Italian, Volta is a departure that incorporates influences from France, as well as Staffan’s native country of Sweden, both in the cuisine and the design.

The design of Volta is meant to evoke a modern European brasserie experience with crafted materials and sophisticated lines within a dramatic 2-story space. The restaurant is contained within walls of glass that face the street on two sides and a wood-plank ribbon wall that starts in the main space and wraps around the mezzanine. The large bar occupies one of the glass walls and extends up high into the space with illuminated shelves that provide intrigue to the street. The kitchen is partially open to the dining room to create interest and a connection to the food. Seating is in three distinct areas defined by low walls of wood panels, metal, and glass; with banquettes and booths to establish a relaxed level of luxury.

The composition of the materials is a mix of reinterpreted brasserie elements such as tile floors, patterned glass, wall mirrors, and brass accents. These materials are played against warmer materials of gray French oak, plush fabrics, and blackened steel. The bar is integral-colored custom cast concrete that has its own angled geometry as a counterpoint to the rectilinear lines everywhere else. Hexagonal Swedish tile floors run wall to wall as common ground, while large hanging pendant lights with delicate geometric forms fill the space.

VOLTA

Location: San Francisco, CA

Size: 8,000 sq FT, 175 seats

Completed: January 2015

 

ARCHITECTURAL TEAM

Design Principal: Cass Smith, Bryan Southwick

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Joseph Benveniste

Designer: Veronica Jurist

 

Consultants

Food Service: DesignWest Partners

Mechanical, Electrical & Plumbing Engineers: ACIES Engineers  

Structural Engineer: Berkeley Structural Design

Lighting: Revolver Design

General Contractor: BuildGroup

Photography: Eric Laignel, Eric Wolfinger

VoltaVolta restaurantVolta restaurant design Volta restaurant decorVolta restaurant design near meVolta restaurant designerVolta restaurant best designerVolta restaurant architectureVolta restaurant modern designVolta restaurant decor ideas

CCS Architecture has partnered again with owners Umberto Gibin and Staffan Terje to design their third restaurant. Volta is located in a corner space on Mission Street at the Westfield San Francisco Centre within the city’s Yerba Buena Cultural district. While their current restaurants Perbacco and Barbacco are both Italian, Volta is a departure that incorporates influences from France, as well as Staffan’s native country of Sweden, both in the cuisine and the design.

The design of Volta is meant to evoke a modern European brasserie experience with crafted materials and sophisticated lines within a dramatic 2-story space. The restaurant is contained within walls of glass that face the street on two sides and a wood-plank ribbon wall that starts in the main space and wraps around the mezzanine. The large bar occupies one of the glass walls and extends up high into the space with illuminated shelves that provide intrigue to the street. The kitchen is partially open to the dining room to create interest and a connection to the food. Seating is in three distinct areas defined by low walls of wood panels, metal, and glass; with banquettes and booths to establish a relaxed level of luxury.

The composition of the materials is a mix of reinterpreted brasserie elements such as tile floors, patterned glass, wall mirrors, and brass accents. These materials are played against warmer materials of gray French oak, plush fabrics, and blackened steel. The bar is integral-colored custom cast concrete that has its own angled geometry as a counterpoint to the rectilinear lines everywhere else. Hexagonal Swedish tile floors run wall to wall as common ground, while large hanging pendant lights with delicate geometric forms fill the space.

VOLTA

Location: San Francisco, CA

Size: 8,000 sq FT, 175 seats

Completed: January 2015

 

ARCHITECTURAL TEAM

Design Principal: Cass Smith, Bryan Southwick

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Joseph Benveniste

Designer: Veronica Jurist

 

Consultants

Food Service: DesignWest Partners

Mechanical, Electrical & Plumbing Engineers: ACIES Engineers  

Structural Engineer: Berkeley Structural Design

Lighting: Revolver Design

General Contractor: BuildGroup

Photography: Eric Laignel, Eric Wolfinger

25

VOLTA

Location: San Francisco, CA

Size: 8,000 sq FT, 175 seats

Completed: January 2015

 

ARCHITECTURAL TEAM

Design Principal: Cass Smith, Bryan Southwick

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Joseph Benveniste

Designer: Veronica Jurist

 

Consultants

Food Service: DesignWest Partners

Mechanical, Electrical & Plumbing Engineers: ACIES Engineers  

Structural Engineer: Berkeley Structural Design

Lighting: Revolver Design

General Contractor: BuildGroup

Photography: Eric Laignel, Eric Wolfinger

CCS Architecture has partnered again with owners Umberto Gibin and Staffan Terje to design their third restaurant. Volta is located in a corner space on Mission Street at the Westfield San Francisco Centre within the city’s Yerba Buena Cultural district. While their current restaurants Perbacco and Barbacco are both Italian, Volta is a departure that incorporates influences from France, as well as Staffan’s native country of Sweden, both in the cuisine and the design.

The design of Volta is meant to evoke a modern European brasserie experience with crafted materials and sophisticated lines within a dramatic 2-story space. The restaurant is contained within walls of glass that face the street on two sides and a wood-plank ribbon wall that starts in the main space and wraps around the mezzanine. The large bar occupies one of the glass walls and extends up high into the space with illuminated shelves that provide intrigue to the street. The kitchen is partially open to the dining room to create interest and a connection to the food. Seating is in three distinct areas defined by low walls of wood panels, metal, and glass; with banquettes and booths to establish a relaxed level of luxury.

The composition of the materials is a mix of reinterpreted brasserie elements such as tile floors, patterned glass, wall mirrors, and brass accents. These materials are played against warmer materials of gray French oak, plush fabrics, and blackened steel. The bar is integral-colored custom cast concrete that has its own angled geometry as a counterpoint to the rectilinear lines everywhere else. Hexagonal Swedish tile floors run wall to wall as common ground, while large hanging pendant lights with delicate geometric forms fill the space.

<< Singlecut Beersmiths Hog Island Oyster Co. >>