CCS Architecture designed this modern home for a family of five in Los Altos Hills, California. The clients, both  working parents, wanted a warm and casual, family-friendly dwelling with interiors that would merge with the outdoors. The goal of sustainability was met through the home’s building methods, materials, and energy systems.

Carefully positioned on its one-acre site, the 6,000 square foot residence is broken into three parts separated by two breezeways.  The result is a contemporary compound with well-defined outdoor spaces that are comfortable during hot summer days.  

An L-shaped main level plan houses the primary living areas and garage. The second floor bedroom wing, clad in cedar, is a long bar that is rotated in relation to the first floor. It creates sheltered zones below as well as a pair of roof decks for the four bedrooms. The second floor meets the ground at its north end, forming the pool house.  Between the pool house and the family room, a breezeway frames a view of the property and Silicon Valley. A 4-kilowatt photovoltaic solar array on the roof generates about half of the home’s electricity, with additional solar panels that heat all of its water.

Location: Los Altos Hills, CA

Type: New Residence and Full Basement

Size: 6,000 sqft

Completed: June 2008

Architectural Team            

Design Principal: Cass Calder Smith

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Dera-Jill Lamontagne

Designer: Lynne Riesselman

 

Consultants                      

Civil Engineer: Triad Holmes Associates

Structural Engineer: RC Consulting Engineers

Landscape: Brad Burke

Energy: EnergySoft

SIPS: Mic Carmichael

 

General Contractor: Moshe Gray, PatKavanagh

 

Photography: Matthew Millman

Location: Los Altos Hills, CA

Type: New Residence and Full Basement

Size: 6,000 sqft

Completed: June 2008

Architectural Team            

Design Principal: Cass Calder Smith

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Dera-Jill Lamontagne

Designer: Lynne Riesselman

 

Consultants                      

Civil Engineer: Triad Holmes Associates

Structural Engineer: RC Consulting Engineers

Landscape: Brad Burke

Energy: EnergySoft

SIPS: Mic Carmichael

 

General Contractor: Moshe Gray, PatKavanagh

 

Photography: Matthew Millman

CCS Architecture designed this modern home for a family of five in Los Altos Hills, California. The clients, both  working parents, wanted a warm and casual, family-friendly dwelling with interiors that would merge with the outdoors. The goal of sustainability was met through the home’s building methods, materials, and energy systems.

Carefully positioned on its one-acre site, the 6,000 square foot residence is broken into three parts separated by two breezeways.  The result is a contemporary compound with well-defined outdoor spaces that are comfortable during hot summer days.  

An L-shaped main level plan houses the primary living areas and garage. The second floor bedroom wing, clad in cedar, is a long bar that is rotated in relation to the first floor. It creates sheltered zones below as well as a pair of roof decks for the four bedrooms. The second floor meets the ground at its north end, forming the pool house.  Between the pool house and the family room, a breezeway frames a view of the property and Silicon Valley. A 4-kilowatt photovoltaic solar array on the roof generates about half of the home’s electricity, with additional solar panels that heat all of its water.

CCS Architecture designed this modern home for a family of five in Los Altos Hills, California. The clients, both  working parents, wanted a warm and casual, family-friendly dwelling with interiors that would merge with the outdoors. The goal of sustainability was met through the home’s building methods, materials, and energy systems.

Carefully positioned on its one-acre site, the 6,000 square foot residence is broken into three parts separated by two breezeways.  The result is a contemporary compound with well-defined outdoor spaces that are comfortable during hot summer days.  

An L-shaped main level plan houses the primary living areas and garage. The second floor bedroom wing, clad in cedar, is a long bar that is rotated in relation to the first floor. It creates sheltered zones below as well as a pair of roof decks for the four bedrooms. The second floor meets the ground at its north end, forming the pool house.  Between the pool house and the family room, a breezeway frames a view of the property and Silicon Valley. A 4-kilowatt photovoltaic solar array on the roof generates about half of the home’s electricity, with additional solar panels that heat all of its water.

Location: Los Altos Hills, CA

Type: New Residence and Full Basement

Size: 6,000 sqft

Completed: June 2008

Architectural Team            

Design Principal: Cass Calder Smith

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Dera-Jill Lamontagne

Designer: Lynne Riesselman

 

Consultants                      

Civil Engineer: Triad Holmes Associates

Structural Engineer: RC Consulting Engineers

Landscape: Brad Burke

Energy: EnergySoft

SIPS: Mic Carmichael

 

General Contractor: Moshe Gray, PatKavanagh

 

Photography: Matthew Millman

CCS Architecture designed this modern home for a family of five in Los Altos Hills, California. The clients, both  working parents, wanted a warm and casual, family-friendly dwelling with interiors that would merge with the outdoors. The goal of sustainability was met through the home’s building methods, materials, and energy systems.

Carefully positioned on its one-acre site, the 6,000 square foot residence is broken into three parts separated by two breezeways.  The result is a contemporary compound with well-defined outdoor spaces that are comfortable during hot summer days.  

An L-shaped main level plan houses the primary living areas and garage. The second floor bedroom wing, clad in cedar, is a long bar that is rotated in relation to the first floor. It creates sheltered zones below as well as a pair of roof decks for the four bedrooms. The second floor meets the ground at its north end, forming the pool house.  Between the pool house and the family room, a breezeway frames a view of the property and Silicon Valley. A 4-kilowatt photovoltaic solar array on the roof generates about half of the home’s electricity, with additional solar panels that heat all of its water.

Location: Los Altos Hills, CA

Type: New Residence and Full Basement

Size: 6,000 sqft

Completed: June 2008

Architectural Team            

Design Principal: Cass Calder Smith

Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy

Project Architect: Dera-Jill Lamontagne

Designer: Lynne Riesselman

 

Consultants                      

Civil Engineer: Triad Holmes Associates

Structural Engineer: RC Consulting Engineers

Landscape: Brad Burke

Energy: EnergySoft

SIPS: Mic Carmichael

 

General Contractor: Moshe Gray, PatKavanagh

 

Photography: Matthew Millman

<< Black ResidenceInterlock House >>