This project is the result of merging two previously built lofts into one, resulting in one 2,500 square foot space within an existing industrial building. The client, a single bachelor, desired a place for casual living, and serious entertaining. The exterior walls of the building were left intact, while the interior walls were changed to accommodate the client’s aspirations and requirements.  

The main organizing principal is that the common spaces flow around a central core of demised function like a donut. These common spaces include the kitchen, eating, living, and dining areas, lounge, and media room. The two bedrooms and bathrooms were kept as is. Key materials include the existing concrete, painted sheet rock, wide plank walnut floors, and stainless steel.  The long dining room table was custom designed to be a major design element and to sit parties of up to 18.


Location: South Park, San Francisco, CA

Type: Loft Remodel

Size: 2,765 sq ft

Completed: August 2008

 

Architectural Team

Design Principal: Cass Calder Smith

Project Architect: Bryan Southwick

 

General Contractors: Davies Construction                                

 

Photography: Melissa Werner

Location: South Park, San Francisco, CA

Type: Loft Remodel

Size: 2,765 sq ft

Completed: August 2008

 

Architectural Team

Design Principal: Cass Calder Smith

Project Architect: Bryan Southwick

 

General Contractors: Davies Construction                                

 

Photography: Melissa Werner

This project is the result of merging two previously built lofts into one, resulting in one 2,500 square foot space within an existing industrial building. The client, a single bachelor, desired a place for casual living, and serious entertaining. The exterior walls of the building were left intact, while the interior walls were changed to accommodate the client’s aspirations and requirements.  

The main organizing principal is that the common spaces flow around a central core of demised function like a donut. These common spaces include the kitchen, eating, living, and dining areas, lounge, and media room. The two bedrooms and bathrooms were kept as is. Key materials include the existing concrete, painted sheet rock, wide plank walnut floors, and stainless steel.  The long dining room table was custom designed to be a major design element and to sit parties of up to 18.


This project is the result of merging two previously built lofts into one, resulting in one 2,500 square foot space within an existing industrial building. The client, a single bachelor, desired a place for casual living, and serious entertaining. The exterior walls of the building were left intact, while the interior walls were changed to accommodate the client’s aspirations and requirements.  

The main organizing principal is that the common spaces flow around a central core of demised function like a donut. These common spaces include the kitchen, eating, living, and dining areas, lounge, and media room. The two bedrooms and bathrooms were kept as is. Key materials include the existing concrete, painted sheet rock, wide plank walnut floors, and stainless steel.  The long dining room table was custom designed to be a major design element and to sit parties of up to 18.


Location: South Park, San Francisco, CA

Type: Loft Remodel

Size: 2,765 sq ft

Completed: August 2008

 

Architectural Team

Design Principal: Cass Calder Smith

Project Architect: Bryan Southwick

 

General Contractors: Davies Construction                                

 

Photography: Melissa Werner

This project is the result of merging two previously built lofts into one, resulting in one 2,500 square foot space within an existing industrial building. The client, a single bachelor, desired a place for casual living, and serious entertaining. The exterior walls of the building were left intact, while the interior walls were changed to accommodate the client’s aspirations and requirements.  

The main organizing principal is that the common spaces flow around a central core of demised function like a donut. These common spaces include the kitchen, eating, living, and dining areas, lounge, and media room. The two bedrooms and bathrooms were kept as is. Key materials include the existing concrete, painted sheet rock, wide plank walnut floors, and stainless steel.  The long dining room table was custom designed to be a major design element and to sit parties of up to 18.


Location: South Park, San Francisco, CA

Type: Loft Remodel

Size: 2,765 sq ft

Completed: August 2008

 

Architectural Team

Design Principal: Cass Calder Smith

Project Architect: Bryan Southwick

 

General Contractors: Davies Construction                                

 

Photography: Melissa Werner

<<>>